Anbefalet læsning:

Oversigt over klimateknologi

Den bedste tandpasta til forskellige typer tandkød og tænder

For at bevare tænder og tandkødes sundhed er det nødvendigt omhyggeligt at pleje mundhulen. Det vigtigste værktøj til dette er tandpasta. Det renser ikke kun tænderne, men hjælper også med at bekæmpe patologier. Nu er der mange lignende produkter til salg, nogle gange er det vanskeligt at vælge. Det er bedre at fokusere på udtalelse fra tandlæger. Baseret på det kan du bedømme de bedste tandpastaer.

kategorinavnPris, gnid.Kort beskrivelse

Antiinflammatorisk pasta

 

Lacalut ACTIV146Dette middel kan bruges til parodontal sygdom, tandkødsbetændelse.
Lacalut fitoformula180Det indeholder fluor, som neutraliserer patogene bakterier, ekstrakter af salvie og johannesurt.

Mod blødning af tandkød

 

Parodontax140Indeholder ekstrakter af kamille, echinacea, salvie.
Forest Balsam45Denne pasta indeholder naturlige plantekomponenter, der hjælper med at stoppe blødning og betændelse i gummi.

Blegningspasta

 

 

Præsident White160På grund af tilstedeværelsen af ​​naturlige mineraler og ekstrakter af medicinske urter har det antiinflammatoriske og antibakterielle virkninger.
Blend-a-med 3D hvid80Indeholder et sikkert slibemiddel, der klarer plak, lyser emaljen.
Lacalut hvid250Indeholder slibepartikler, men de har en sfærisk form. Derfor rengøres emaljen ved rengøring ikke, men bleges omhyggeligt.

Til følsom emalje

 

Sensodyne240Hvis du børster dine tænder to gange om dagen, stopper de med at reagere på kolde eller varme, udviklingen af ​​karies og ødelæggelsen af ​​emalje stopper.
Splat Biocalcium125Styrker og gendanner tandemaljen effektivt, reducerer tandfølsomheden, renser, opdateres godt.

Børns pastaer

 

 

WELEDA400Dette produkt er ufarligt, hvis det sluges ved et uheld, har en behagelig forfriskende smag og har antiinflammatoriske egenskaber.
SPLAT Junior134Pastaen har en delikat luftig konsistens og fås i en sprayflaske.
R.O.C.S.180Renser tænderne uden at beskadige emaljen, beskytter mod tænderier og inflammatoriske processer.

protivokarioznye

 

 

Præsident klassiker160Eliminerer effektivt plak, forhindrer dens ophobning, desuden kan den endda bekæmpe gammel plak.
Silca Natural Extrakte100Kamille, egebark, salvie har antiinflammatoriske og antibakterielle virkninger.
Elmeks229Påfør den selv med øget emaljefølsomhed. Men på trods af den blide virkning beskytter den effektivt mod tandfald.

Fra tandsten

 

Havfrisk580Denne pasta har en kompleks effekt.
Elgidium320Handlingen med dette værktøj er baseret på evnen til at ændre spytkirtlernes aktivitet. Mere spyt udskilles; det renser mundhulen og forhindrer dannelse af tandsten.
Bedste billig tandpastaNye perler27Det har en behagelig smag og gode rensegenskaber. Og tilstedeværelsen af ​​fluor og calcium i sammensætningen hjælper med at beskytte tænderne mod karies.
Bedste fluorfri tandpastaR.O.C.S.250Beskytter effektivt mod karies, bremser væksten af ​​bakteriel mikroflora, forhindrer dannelse af plak.
Den bedste tandpasta til rygereR.O.C.S. "Antitobacco"277Det indeholder plak-blødgørende enzymer. Det fjernes let med regelmæssig børstning.

Hvordan man vælger den bedste komposition

Tidligere blev tandpastaer lavet på basis af sæbe og kridtpulver. Nu inkluderer de komponenter, der har en rensende og terapeutisk effekt. Der er pastaer med en hvidende virkning, antiinflammatorisk, reducerende blødende tandkød eller emaljekensitivitet, og beskytter mod udseendet af tandsten eller karies.

Hovedkomponenterne i disse produkter er kridt, glycerol, overfladeaktive stoffer og skummidler, fortykningsmidler, parfumer. Men den terapeutiske virkning udøves af specielle tilsætningsstoffer.

 • Urtekstrakter har antiinflammatoriske, regenererende egenskaber, forbedrer tandkødets tilstand, beskytter mod karies. Disse er nåletræ harpiks, kamille, salvie, calendula, johannesurt, nelliker, egebark.
 • Mineralsalte forbedrer blodcirkulationen og metabolske processer, mæt tændernes væv med de nødvendige stoffer. For eksempel reducerer natriumcitrat eller strontiumchlorid tandfølsomheden, og calciumforbindelser beskytter mod tandfald.
 • Fluorid sættes ofte til tandpastaer for at forhindre tandbrydning. Men dets overskud fører til tandfald og fluorose.
 • Enzymer opløser plak, forhindrer dannelse af tandsten, eliminerer gulhed.
 • Tilsætning af soda hjælper med at lette tænderne, men dette stof kan beskadige emaljen.

Sammensætningen af ​​moderne tandpastaer indeholder ofte naturlige ingredienser

Tandpastaens sammensætning skal vælges afhængigt af problemerne.

Vigtigt! Tandlæger anbefaler ikke at bruge specielle terapeutiske midler konstant.

For eksempel lyser blegemidler effektivt emaljen, men indeholder store slibepartikler, der ødelægger den. For at lindre betændelse i tandkødet egnede midler mærket "Fito" eller "Asset", og med øget følsomhed - følsom.

Liste over de bedste pastaerIfølge tandlæger har de bedste tandpastaer en afbalanceret sammensætning og har en terapeutisk effekt på mundhulen. De skal vælges afhængigt af formålet med applikationen. Antiinflammatorisk, hvidtende, anti-carious, anti-tandsten, anti-blødning tandkød eller tandfølsomhed er tilgængelige. De øverste mærker inkluderer: Lacalut, Splat, R.O.C.S., præsident, Blend-a-med.

antiinflammatorisk

Med parodontal sygdom, tandkødsbetændelse og andre inflammatoriske sygdomme anbefaler tandlæger brugen af ​​antiinflammatoriske tandpastaer som supplerende terapi. De indeholder antibakterielle komponenter, heler sår, stopper blødningen. Der er nogle af de mest populære retsmidler ved denne handling.

Lacalut ACTIV

Dette middel kan bruges til parodontal sygdom, tandkødsbetændelse. Allerede efter 3-4 dage falder den inflammatoriske proces, blødningen i tandkødet falder. Der er en pasta på 146 rubler. Fordelene ved dens anvendelse inkluderer:

 • skånsom rengøring uden skader på emaljen;
 • langvarig konservering af frisk åndedræt;
 • kompenserer for manglen på fluor.

Men på grund af tilstedeværelsen af ​​chlorhexidin, kan du ikke bruge Lacalut ACTIV i længere end 3 uger, det er muligt at udvikle dysbiose, da gavnlige bakterier også ødelægges.

"Lakalut Active" lindrer betændelse og blødende tandkød

Lacalut fitoformula

Dette er det bedste, ifølge tandlæger, anti-inflammatorisk pasta koster 180 rubler. Det indeholder fluor, som neutraliserer patogene bakterier, ekstrakter af salvie og johannesurt. Det skal bruges efter behandling af parodontitis eller tandkødsbetændelse for at forhindre tilbagefald. Denne pasta har følgende fordele:

 • naturlig sammensætning;
 • mild antiinflammatorisk effekt;
 • forhindrer blødning af tandkød og tandfald.

Mod blødning af tandkød

Hvis der vises spor af blod på børsten, når du børsterer dine tænder, skal tandkødet styrkes. Tandlæger anbefaler at bruge pastaer med urteekstrakter til dette.

Parodontax

Indeholder ekstrakter af kamille, echinacea, salvie. Det stopper blødende tandkød, lindrer betændelse og bekæmper bakterier. Myrraekstrakt har en adstringende virkning, ved at stoppe blod og fluor forhindrer udvikling af karies. Parodontax frisker ånden godt, har en remineraliserende effekt på emaljen. Det koster 140 rubler.

Ulemperne ved pastaen inkluderer, at den ikke skummer godt.

"Forest Balsam"

Denne pasta indeholder naturlige plantekomponenter, der hjælper med at stoppe blødning og betændelse i gummi.Flere sorter fås til en pris af 45 til 100 rubler. Det har mange fordele:

 • lav pris;
 • naturlig sammensætning;
 • hurtig effekt.

Mange anmeldelser bemærker en snerpende smag såvel som manglen på en forfriskende effekt.

"Forest Balsam" har en naturlig sammensætning, der hjælper med at bekæmpe blødning af tandkød

kridtning

De bedste helbredende whitening tandpastaer inkluderer dem, der lyser emaljen uden at beskadige den. De indeholder ikke farlige slibemidler eller syrer, ændrer ikke farven på fyldninger. De bruges til mørkere emalje, hyppig brug af kaffe, tandsten. I denne kategori er flere produkter, der har vundet mange positive anmeldelser.

Præsident White

Ifølge tandlæger er dette den bedste whitening tandpasta. Under påvirkning af calcium og silicium lyser emaljen med flere toner. Og takket være tilstedeværelsen af ​​naturlige mineraler og ekstrakter af medicinske urter har det antiinflammatoriske og antibakterielle virkninger. Præsident White koster 160 rubler.

Dens fordele inkluderer:

 • blegning uden beskadigelse af emaljen;
 • det indeholder ginsengekstrakt, som styrker lokal immunitet;
 • kan bruges konstant.

Blend-a-med 3D hvid

Indeholder et sikkert slibemiddel, der klarer plak, lyser emaljen. Der er flere sorter fra 80 til 140 rubler. Blend-a-med 3D White har følgende egenskaber:

 • blegemidler;
 • styrker tænder;
 • opdaterer mundhulen i lang tid;
 • beskytter mod tandfald.

Ulemperne ved dette værktøj er tilstedeværelsen af ​​fluor og pyrophosphater. Det er beregnet til daglig brug, så den hvidende virkning er svag.

Blend-a-med 3D White lyser emaljen effektivt

Lacalut hvid

Indeholder slibepartikler, men de har en sfærisk form. Derfor rengøres emaljen ved rengøring ikke, men bleges omhyggeligt. Denne pasta har mange fordele:

 • beskytter mod karies;
 • øger ikke emaljens følsomhed;
 • danner en film, der beskytter mod dannelse af tandsten.

Ulemperne ved brugerne inkluderer dens lidt usædvanlige sure smag. Derudover er det dyrt - fra 250 rubler.

Til følsom emalje

Mange mennesker lider af overfølsomhed overfor tænder, når der selv med hygiejneprocedurer opstår smerter. I sådanne tilfælde anbefaler tandlæger at bruge medicinske tandpastaer.

Sensodyne

Dette er den bedste pasta til følsom emalje. Det koster meget - 240 rubler. Men resultatet af påføringen ses kun få minutter efter hygiejneproceduren - smerten falder øjeblikkeligt. Hvis du børster dine tænder to gange om dagen, stopper de med at reagere på kolde eller varme, udviklingen af ​​karies og ødelæggelsen af ​​emalje stopper.

Splat Biocalcium

Styrker og gendanner tandemaljen effektivt, reducerer tandfølsomheden, renser, opdateres godt. En standardpakke på 100 g koster 125 rubler. Dette værktøj har sådanne fordele:

 • det indeholder bioaktivt calcium;
 • reducerer tandkødsblødning og betændelse;
 • normaliserer surhedsgrad;
 • kan bruges kontinuerligt;
 • giver glans og hvidhed i tænderne uden at skade dem.

"Split Biocalcium" kan bruges til øget tandfølsomhed

barn

De bedste børnetandpastaer skal være naturlige og sikre.

Vigtigt! I deres sammensætning er tilstedeværelsen af ​​terapeutiske eller slibende komponenter, chlorhexidin, triclosan, parabener eller saccharin ikke tilladt.

Når alt kommer til alt er sådanne fonds hovedopgave at lære et barn mundhygiejne. Derfor skal pastaer være velsmagende og ikke forårsage allergi.

WELEDA

Schweizisk tandpasta opfylder alle disse krav. Det indeholder calendulaekstrakt, tang, æteriske olier. Dette produkt er ufarligt, hvis det sluges ved et uheld, har en behagelig forfriskende smag og har antiinflammatoriske egenskaber. Selvom det koster 400 rubler, er det populært.

SPLAT Junior

Anbefales fra en tidlig alder. Pastaen har en delikat luftig konsistens, fås i en sprayflaske, koster 134 rubler.Attraktiv emballage og en behagelig smag hjælper med at lære børn at børste tænderne. Ved ulemper inkluderer en svag rensende effekt.

R.O.C.S.

Under dette mærke til børn findes der tre typer tandpastaer i forskellige aldre. De koster fra 180 til 220 rubler. De renser tænder uden at beskadige emaljen og beskytter mod tandfald og inflammatoriske processer. Disse værktøjer har mange fordele:

 • sikker sammensætning;
 • indeholder ikke fluor, sulfater eller parabener;
 • smag godt.

Pasta til børn skal indeholde naturlige ingredienser

protivokarioznye

Mennesker, der ofte udvikler karies, skal bruge terapeutiske og profylaktiske hygiejneprodukter. De stopper destruktive processer, ødelægger bakterier.

Præsident klassiker

Eliminerer effektivt plak, forhindrer dens ophobning, desuden kan den endda bekæmpe gammel plak. Det koster 160 rubler. Det har sådanne fordele:

 • giver frisk luft;
 • har en antimikrobiel effekt;
 • beskytter mod karies.

Silca Natural Extrakte

Mange tandlæger anbefaler brugen af ​​denne pasta for at forhindre tandfald og parodontitis. Dette forklares med egenskaberne ved ekstrakter af medicinske planter, der udgør dens sammensætning. Kamille, egebark, salvie har antiinflammatoriske og antibakterielle virkninger. Fordelene inkluderer også det faktum, at det:

 • har en behagelig aroma;
 • renser forsigtigt mundhulen;
 • beskadiger ikke emaljen;
 • Det koster kun 100 rubler.

Ulemperne inkluderer tilstedeværelsen af ​​fluor i sammensætningen. Derfor anbefales det ikke at bruge det til mennesker, der bor i områder, hvor vand er fluoreret.

Tandpasta kan beskytte mod tandfald

"Elmeks"

Påfør den selv med øget emaljefølsomhed. Men på trods af den blide virkning beskytter den effektivt mod tandfald. Der er en pasta på 229 rubler. Hun har sådanne fordele:

 • god smag;
 • god forfriskende og rensende effekt;
 • emalje restaurering.

Fra tandsten

Tartar dannes med forkert mundhygiejne. Dette er en hærdet plak, der ikke længere kan fjernes med almindelig rengøring. Men du kan forhindre dens forekomst ved hjælp af specielle hygiejneprodukter.

Havfrisk

Denne pasta har en kompleks effekt:

 • frisker ånden;
 • renser forsigtigt tænder;
 • forhindrer dannelse af tandsten;
 • blegner emalje.

Ulemperne inkluderer de høje omkostninger på 580 rubler og risikoen for forøget tændernes følsomhed ved langvarig brug.

"Elgidium"

Handlingen med dette værktøj er baseret på evnen til at ændre spytkirtlernes aktivitet. Mere spyt udskilles; det renser mundhulen og forhindrer dannelse af tandsten. Det koster 320 rubler. Dette værktøj har mange fordele:

 • eliminerer blødende tandkød;
 • gendanner emalje;

Men ved langvarig brug vises irritation i spytkirtlerne. Derfor skal du bruge dette værktøj i kurser på 2 uger.

Edgidium-pasta forhindrer dannelse af tandsten

Bedste billig tandpasta

Blandt billige hygiejneprodukter er der mange, der effektivt børster tænder, frisker åndedrættet og forhindrer tandrød. Det afhænger af deres sammensætning. Den bedste billige pasta betragtes "Nye perler." Det har en behagelig smag og gode rensegenskaber. Og tilstedeværelsen af ​​fluor og calcium i sammensætningen hjælper med at beskytte tænderne mod karies. Afhængig af tilgængeligheden af ​​ekstra komponenter koster 27 til 60 rubler.

Bedste fluorfri tandpasta

Fluorid tilsættes orale plejeprodukter for at forhindre tandbrydning. Det har en antibakteriel virkning. Men forskere fra forskere har bestemt, at der kan være mere skade ved det. Derfor anbefales det ofte at bruge pastaer, der ikke indeholder fluor.

R.O.C.S.

På trods af det faktum, at det ikke indeholder fluor, beskytter det effektivt mod karies, bremser væksten af ​​bakteriel mikroflora og forhindrer dannelse af plak. Dette sikres af produktets specielle sammensætning:

 • xylitol neutraliserer syrer;
 • calcium styrker emaljen;
 • Bromelain opløses og fjerner plak.

Denne pasta koster 250 rubler. Hun renser og hvider tænder forsigtigt, kæmper godt med karies. Men mange anmeldelser bemærker den skarpe mintsmag og risikoen for øget tandfølsomhed.

Den bedste tandpasta til rygere

Ved langvarig rygning bliver tænderne mørkere, plak former sig hurtigere på dem, og der vises en ubehagelig lugt fra munden. Derfor skal rygere mere omhyggeligt nærme sig valget af tandpasta.

R.O.C.S.

Under dette mærke er R.O.C.S. "Anti-tobak" til en pris af 277 rubler. Det indeholder plak-blødgørende enzymer. Det fjernes let med regelmæssig børstning. Hun har også andre fordele:

 • E-vitamin beskytter væv mod ødelæggelse, styrker tandkødet;
 • baobab-ekstrakt eliminerer tør mund og dårlig ånde;
 • forhindrer emaljen mørkere.

R.O.C.S Tandpasta hjælper med at klare mørkningen af ​​kaffe- og tobaksemaljen

Når du vælger en tandpasta, skal du undersøge dens sammensætning, forbrugeranmeldelser, konsultere en tandlæge. Det er umuligt at entydigt svare på, hvilket middel der er bedre. Du skal vælge en, der vil hjælpe med eksisterende problemer. Men pastaen skal også gerne smage, da børstning af dine tænder er effektiv.


Sådan adskilles en udstødningsventilator, gulv, til et badeværelse, kanal - de nødvendige værktøjer og trinvis vejledning

Hvordan bestemmes og indstilles vandets hårdhed i opvaskemaskinen?

Sådan fremstilles en kedel med egne hænder - metoder til at fremstille en kedel derhjemme fra improviserede midler

En manuel kødslibemaskine ruller eller vrider ikke kød dårligt, rynker, klemmer eller pakker - årsager og løsninger